Ümit Gezgin
Öğretmenler Günü, 24 Kasım 2021 tarihinde Marmara Üniversitesi’nin Göztepe Kampüsü’nde etkinliklerle kutlandı.
Tören Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt ve beraberindeki üniversite yöneticilerinin Atatürk Anıtı’nın önünde çelenk bırakmasıyla başladı.

Daha sonra Üniversitenin Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen bölümünde ise saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyfi Kenan ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt‘un konuşmaları ile devam etti.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt, konuşmasında; “Öğretmen adaylarının geleceğin şekillenmesinde önemli işlevler üsteleneceğini” belirtti. Daha sonra; “Bilimsel disiplin eşliğinde yetiştirilecek olan öğretmen adaylarının çok yönlü kimlikleriyle yeni nesillerin de iyi yetişmesine aracılık edeceklerini bilmeliyiz..” diyerek anlamlı bir konuşma yaptı.

Açılış konuşmasının ardından; “Benim İçin Öğretmen” ve “Bir Öğretmenler Günü Hatırası” isimli filimlerin gösterimi yapıldı. Program, Prof. Dr. Tunç Akkoç tarafından hazırlanan “Öğretmenlikte Duygular” adlı konuşma-gösteriyle devam etti.

Daha sonra, Prof. Dr. Mustafa Uslu yönetimindeki Marmara Üniversitesi Türk Müziği Topluluğu tarafından sunulan konserin yer aldığı program, kalabalık bir izleyici kitlesi tarafından beğeniyle takıp edildi.

Dr. İbrahim Üzüncü Konser Salonu’ndaki etkinliğin ardından, Atatürk Eğitim Fakültesi, Resim Öğretmenliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tayfun Akkaya ve öğretim elemanları tarafından hazırlanan, “Öğretmenler Günü Atölye Arşivleri Öğrenci Sergisi” topluca ziyaret edildi.

Sergide öğrencilerin eserleri sergilenirken, dijital platformda da geçmişten günümüze öğretim elemanlarının portre fotoğrafları ve yaptıkları işleri yer aldı.
Sergi bir ay boyunca izleyicilere açık kalacak…