İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Marmara Üniversitesi, Kariyer Merkezi, MARKAM’ı Ziyaret Ettim… Prof. Dr. Berat Bir hoca ve Neşegül Dikkanoğlu’yla Eğitim ve Kariyer Üzerine Konuştuk…

Ümit Gezgin

Geçen gün Marmara Üniversitesi, Kariyer Merkezi, MARKAM’ı, dolayısıyla Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. Berat Bir hocamızı ve Kariyer Merkezi Şef’i Neşegül Dikkanoğlu’nu ziyaret ederek.. eğitim, sanat ve kariyer konularında enine boyuna konuştuk…

MARKAM Koordinatörü: Prof. Dr. Berat Bir, MARKAM Şefi:Neşegül Dikkanoğlu, Doç. Dr. Ümit Gezgin

Berat hoca ve Neşegül hanımla birlikte eğitimin ne kadar önemli olduğundan bahsettik.. eğitim olmazsa olmazdı… Gönül istiyordu ki bütün üniversite düzeyine gelmiş gençler eğitimlerini üst düzeyde alabilsinler, hatta master ve doktoralarını da yapsınlar… Aynı zamanda da seçtikleri alanlarda başarılı olmak için de gerekli adımları atsınlar…

İşte, Berat hocamın ve Neşegül hanımın öncülüğü, yöneticiliği, yol göstericiliğiyle her zaman için başarılı adımlar atan MARKAM birçok gencin elinden tutmuş, onları kariyer basamakları noktasında üst düzeylere taşımış ve böylece aynı zamanda Marmara Üniversitesi’nin de marka ve ön planda olan bir üniversite haline gelmesine de imkan sağlamışlardır…

Halkla İlişkiler Uzmanı Dr. Alp Özeren‘in de belirttiği gibi, günümüz dünyası aynı zamanda tanıtım ve iletişim dünyasıdır.. her üniversitenin de MARKAM gibi kariyer merkezinin olması ve öğrencilerine kariyer adımlarında, iş ve meslek disiplini noktasında öncü olması gerekmektedir.. evet, bu noktalara bakıldığında Prof. Dr. Berat Bir hocamız ve Kariyer Merkezi’nin değerli şefi Neşegül Dikkanoğlu’nun gayret ve çabalarıyla, Marmara Üniversitesi bu alanda saygın üniversiteler noktasına yükselmiş, herkes üniversiteyi ve çalışmalarını takdir eder hale gelmiştir…

Gerek Berat hocamla, gerekse de Neşegül hanımla, sanattan, sanat eğitiminden de konuştuk.. çünkü sanat da bir kariyer olarak karşımıza çıkıyordu.. burada basamakları tırmanan gençler vardı ve olmaya da devam edecekti.. çünkü gerek Güzel Sanatlar Fakültesi, gerekse de Eğitim Fakültesi’nin bünyesindeki Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü ve Müzik ve Resim Öğretmenlikleri çok önemli işlevler görerek, üniversitemizin sanatsal yüzünü oluşturuyorlardı…

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın

SANAT TASARIM GAZETESİ sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et