
Sanat Hocalarıyla Atölyede, Sanat ve Sanat Eğitimi Üzerine Söyleşi Gerçekleştirdik…
Ümit Gezgin Okuldaki atölye her zaman için hocalarımızla buluştuğumuz, öğrencilerimizle sanatı, sanat eğitimini tartıştığımız bir ortam olarak eşsiz bir sanat eğitimi alanı olarak gelir bize… Bugün de her zaman olduğu gibi bir an önce okula ulaşmak için evden çıktığımda aynı zamanda öğrencilerimden de okulda kaçta olacağım doğrultusunda mesajlar da aldım… Koştur koştur okula gidiyordum..ilk günkü…

Fatih Sarmanlı’nın Son Dönem Resimleri Üzerine…
Ümit Gezgin Fatih Sarmanlı resmi kendi kulvarı içinde özgün bir gelişim sergilemiştir.. Sarmanlı’yı yirmi beş yıldan fazla bir zamandır tanır ve resimsel serüvenini de adım adım takip ederim… Resmi bir tutku ve yaşam biçimi olarak hayatının merkezinde konumlandıran ender ressamlardan biridir o… Fatih Sarmanlı Önceki resimlerinden başlayarak oluşturduğu resim evreni, sürekli bir dönüşüm içindedir onda..…

100. Yılda 100 Eser Sergisi BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ’nde Açılıyor!..
Küratörlüğünü Prof. Dr. Fethiye Erbay ve Doç. Dr. Mutlu Erbay’ın yaptığı 100. Yılda 100 Eser Sergisi Boğaziçi Üniversitesi’nde açılıyor… Açılışının 01.12.2023 tarihi, saat: 14.00’de yapılacak olan sergi, Boğaziçi Üniversitesi Saatli Bina Güney Kampüs’te izleyiciyle buluşuyor…

“iz-düşün” Karma Sergi G&G SANAT MERKEZİ’nde Açılıyor!..
Oya Abacı, Serap Murathanoğlu Eyrenci ve Sonay Demirhan Demir karma sergisi, “İz-düşün” konsepti içinde G&G Sanat Merkezi’nde açılıyor… Açılışının 2 Aralık’ta yapılacağı sergi, 16 Aralık 2023 tarihine kadar devam edecektir…

Atölye Estetiği
Ümit Gezgin Hava soğuktu.. okula gidiyordum.. yollar da yarı çamurlu ve kaldırımlar zaman zaman çukurlar oluşturuyor ve yaşlanmaya yüz tutmuş insanlara zorluk çıkartıyordu… Kafelerden birine oturdum ve sonra birkaç resim çizdikten ve boyadıktan sonra, güneşin de tepelerde belirmesiyle tekrar okul yolunu tuttum… Beyaz Köşk’ün oraya geldiğimde, atölye için su ve leblebi aldım.. çocuklarla birlikte çayımızı…

Solgun Yapraklar Üzerinde…
Ümit Gezgin Solgun yapraklar üzerinde yürüyordum.. karşıdan da insanlar geliyordu.. genç insanlardı bunlar ve biliyordum ki genç insanlar olgunlaşmamış meyveye benzerdi ve yaşam tecrübeleri, kültürleri de sınırlı olduğu için bu insanlar hayatı olgunlukla karşılamazlar ve çiğ bir algı içinde bir hayat sürerlerdi… Karşıdan işte üç beş kişi olarak kaldırımı enlemesine doldurmuş bir vaziyette gelirken, yine…

Eski İstanbul, Yeni İstanbul…
Ümit Gezgin İstanbul’u keşfetmek için çıktığım yolculuklarda hep tarihe de uzanıyorum ve geçmişle gelecek arasındaki sokakların, caddelerin, ağaçların, parkların fotoğraflarını, resimlerini çekiyor, çiziyorum… Çünkü her şeyin bir tarihi var.. sanatın bile bir tarihi.. sanat bile eskir… Fuat Paşa Caddesi’nin köşesine geldiğimde, bu paşanın eşimin akrabası olduğunu bir kez daha düşünüyorum.. kayınvalidem Fuat Paşa’yı görmüş.. şimdi…

Ağaçların Yeşil Yaprakları…
Ümit Gezgin Ağaçların yeşil yapraklarına bakarak hava tahmininde bulunmaya çalışıyordum.. kaldırımlara da daha dikkatli basmam gerektiğini düşünüyordum bir yandan da.. geçenlerde tökezler gibi olmuş ve korkmuştum.. ayağım burkulabilirdi her an.. olmadık şey değildi bu… Yapraklar göğe doğru uzanıyor.. araçlar vızır vızır geçerken yollardan çevreye bakmadan, insanlar da usulca birbirine bakıyor… Herkes bir yürüme durumunda.. kaldırımlarda…

Marmara Üniversitesi’nde 24 Kasım 2023 Öğretmenler Günü Kutlamalarından İzlenimler…
Ümit Gezgin Marmara Üniversitesi, Atatürk Eğitim Fakültesi öncülüğünde Öğretmenler Günü kutlamaları yapıldı… Kutlamalar etkinliklerle gerçekleşti.. Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seyfi Kenan hocamızın öncülüğünde ve Rektör hocamız Prof. Dr. Mustafa Kurt’un da açılış konuşmalarını yaptığı ve program sunuculuğunu ve moderatörlüğünü de yine Doç. Dr. Nermin Özer Özcan hocamızın gerçekleştirdiği sabahki programda, “Cumhuriyetin İkinci Yüzyılında…

“İstanbul Gezi ve Araştırma Yazılarımdan Kısa Notlar” KIZ KULESİ HAKKINDA KISACA
(Nusret Karaca/Gezi-Tarih Araştırma ve Derlemeleri) … Tarihçilere göre M.Ö.410 yılında(×) Atina’nın İstanbul boğazındaki bu küçük adacığı giriş-çıkışı kontrol etmek ve gümrük veznesi olarak kullandığı belirtiliyor.(Alkibiades tarafından inşa edilmiş.) 12.Y.Y.da bu adacığa bir savunma kulesi inşa edilmiş. (1110’da Bizans İmparatoru I. Aleksios, taş duvarla korunan ahşap bir kule.) İstanbul’un fethi sırasında Venedikliler burayı üs olarak kullanıp…
Yükleniyor…
Bir yanlışlık oldu. Lütfen sayfayı yenileyin ve/veya tekrar deneyin.
Blogumu Takip Edin
Yeni içerik doğrudan gelen kutunuza iletilsin.